Aan het begin van 2006, wordt het project Football Street Intelligent gelanceerd. Dat project zal in het aanmoedigen van jongeren om voetbal te spelen met een permanente educatieve beleid bestaan. Die zal waarden zoals eerbiediging, eerlijkheid, tolerantie en de moed benadrukken. Deze zal dan ook gericht zijn op de supervisie, training en advisering van voetbal spelers. Tenslotte worden er ook meerdere events georganiseerd; zoals voetbal stages, wedstrijden en toernooien.

In 2012, de club van FSI Berchem is geschept met 7 jeugd teams in belgische kampioenschap.

Van 2011 tot 2013 de Academy is in samenwerking met de Club Brugge. Meer dan 25 spelers werden in twee jaar van de Academy naar de Club gestransfereerd. Inderdaad, naast het aanbieding aan Club Brugge van getalenteerde spelers, de Academy maakte het mogenlijk voor spelers die woonachtig in Brussel zijn om bepaalde dagen met de Academy te trainen in plaats van elke dag de verplaatsing tot Brugge te doen.

Om een waardige post-opleiding fase aan aan onze jongeren aan te bieden, was een eerste ploeg gecreerd in 2016. Die zal hetzelfde seizoen bevorderd worden naar de 3de provinciaal. Volgend jaar 3 jeugd categorieën zullen aan de club toegevoegd worden en de clubnaam zal veranderd worden in NSeth Berchem.